MLflex

Briljante ideeen voor een kleine ruimte. De ML Flex is de economische oplossing voor de vervangingvan een oude lift.

Hierbij vervult hij alle wensen. Hij voorziet u van het hoogste gevoel van comfort en veiligheid en maakt meteen ook indruk met zijn aantrekkelijk ontwerp. Daarbij is de lift bijzonder milieuvriendelijk en energiebesparend.

Waarom vernieuwen?
Voor de vervanging van een lift bestaan er veel redenen: de waarde van het vastgoed behouden, het onderhouden van actuele veiligheidsvoorschriften, het ouderwetse uiterlijk van een lift of een hoog energieverbruik en regelmatige reparaties.

De ML Flex is gemakkelijk aan te passen aan de grootte van de bestaande schacht en deuren. De beschikbare ruimte wordt tot op de millimeter gebruikt. De cabine van ML Flex kan in stappen van 10 mm aan de afmetingen van de schachten, ook smalle schachten, worden aangepast. De positie van de deur kan zelfs in stappen van 1 mm worden verplaatst. Dankzij verdere plaatsbesparende eigenschappen zoals een technologie zonder machinekamer past de ML Flex perfect in uw gebouw.

Geverifieerde energie-efficiëntie
De ML Flex werd conform aan de VDI-Norm 4707 voor de klassering van energie-efficiëntie uitvoerig getest. Hoe efficiënt liften bij het energieverbruik daadwerlijk zijn kan men afleiden uit de zeven verbruiksklassen „A“ tot „G“. „A“ staat hierbij voor de beste verbruiksklasse. Daar wordt zowel de energie uit de stand-by-modus als tijdens het gebruik gerekend. Er wordt ook rekening gehouden met gebruiksfrequentie, bereik en snelheid omdat dit een grote invloed heeft op de klassering. De ML Flex behaalt doorgaans de verbruiksklasse „B“, en is dus terug te vinden in het groene gedeelte. Hierbij is het resultaat erg afhankelijk van de individuele technische specificaties en de gebruiksfrequentie.

De voordelen van draagriemen tegenover staalkabels
Aangezien staalkabels niet erg flexibel zijn, vereisen ze een navenant grote tractieschijf. De diameter bedraagt minimaal 320 mm. Dit heeft consequenties voor de afmetingen van de gehele motor, die er qua verhouding mee overeen moet komen. Daarom zijn conventionele liftmotoren aanzienlijk groter.
Draagriemen zijn een stuk flexibeler. Zij voegen zich om tractieschijven met een diameter van slechts 85 mm! Op basis van deze afmetingen kan de gehele motor beduidend kleiner worden gehouden - een groot voordeel voor een optimaal gebruik van de liftschacht met grotere liftcabines.

 

De ML Flex is met zijn flexibele maatvoering en duurzame aandrijftechniek dé economische oplossing voor de vervanging van uw oude lift.  

De ML Flex overtuigd door zijn beperkte energieverbruik, dankzij de toepassing van innovatieve aandrijftechniek.

De ML Flex heeft slechts 2.900 mm ruimte nodig aan de bovenkant van de liftschacht en voldoet nog steeds aan de geldende Europese Normen.

Met de ML Flex zijn er  minder bouwkundige ingrepen noodzakelijk bij vervanging van een bestaande lift.

We adviseren u graag over welke uitvoering het best bij uw gebruik en wensen past. Kijk voor een uitgebreid overzicht op onze speciale MLflex website.