Met gerichte investeringen en slimme innovaties doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzaam ondernemen

We streven er naar het milieu zo min mogelijk te belasten. Ons milieubeleid is erop gericht onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Met gerichte investeringen en slimme innovaties doen we er alles aan om dit te bereiken. Daarbij gaan we verder dan de milieueisen die de wet aan ons stelt. 

In de praktijk

 • Ontwerpen wij duurzame liften die, afhankelijk van de situatie, de maximale BREEAM score van 2 punten kunnen behalen.
 • Ontwerpen wij duurzame liften met een levensduur van minimaal 25 jaar. Een levensduur van 40 jaar en langer is absoluut geen uitzondering, afhankelijk van het lifttype en de kwaliteit van het uitgevoerd onderhoud. 
 • Heeft een Möhringer lift een beschikbaarheid van minimaal 99,8 % , en vereist minder vaak correctief onderhoud dan een standaard lift.  
 • Passen we zoveel mogelijk duurzame materialen toe in onze liftinstallaties.
 • Gebruiken wij zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. 
 • Hebben we geïnvesteerd in route-optimalisatie software om het werkbezoek van onze technici zo optimaal en efficiënt mogelijk in te plannen.
 • Kopen we onze verbruiksmaterialen in vanuit een duurzaam oogpunt en dragen zorg voor het scheiden c.q. recyclen van ons afval.
 • Hebben wij ons autobeleid herzien en worden er auto's geleased met een lage(norm) uitstoot volgens energielabel A of B.
 • Worden onze medewerkers gestimuleerd om per trein naar onze internationale kantoren te reizen i.p.v. per auto.
 • Spannen we ons in om, waar nodig,  het milieubesef van onze medewerkers te vergroten.
 • Hebben wij onze bedrijfsruimte voorzien van zonnepanelen en LED verlichting.

BREEAM

We zijn aangesloten bij de Dutch Green Building Council (DGBC). Deze organisatie ontwikkelt keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden. Voor het bepalen van het duurzaamheidsniveau van gebouwen gebruikt DGBC het zogenaamde BREEAM-keurmerk. Dit is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld.

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2.  Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie. voor meer informatie zie http://skao.nl

De CO2-Prestatieladder kent 6 niveaus (0 t/m 5). Möhringer Liften heeft de hoogst haalbare score niveau 5 (KIWA certificering). Centraal thema voor het behalen van deze score zijn keteninitiatieven. We stimuleren ook onze externe partijen om duurzaam te produceren en zodoende CO2 uitstoot te reduceren. 

Lean and Green Award

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Doel is om bedrijven door te laten groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar ook de belasting op het milieu reduceert. Met Lean and Green laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun mobilitietsproces duurzamer te maken. 

Als eerste liftenproducent ontvingen we in 2016 een Lean and Green Award in de categorie "personal mobility." Voorwaarde is dat Schindler en Möhringer zich in 5 jaar tijd verplichten om 20% minder COuit te stoten. Na realisatie van deze doelstelling wordt een Lean and Green Star uitgereikt.

Downloads

Milieubeleidsverklaring 2016

CO2-bewust certificaat Niveau 5

Scope 3 emissie analyse