Viering 100 jarig bestaan Möhringer Liften

Vrijdag 18 september jl. hebben personeel, oud-personeel, oud-directeuren, relaties, klanten en leveranciers het honderdjarig bestaan van Möhringer Liften uitbundig gevierd in het prachtige gebouw van de Philharmonie in Haarlem.

Bij binnenkomst werden de gasten door het team van gastvrouwen welkom geheten, om vervolgens een rit in onze Mohringer lift te maken. Onze liftboy bracht de gasten naar de vierde etage voor een blik op de prachtige Sint Bavokerk aan de grote markt.

In de aanloop naar het officiële gedeelte hebben onze gasten in een ontspannen sfeer Möhringer beter leren kennen. Wij waren zeer verrast door de grote opkomst van ca. 400 binnenlandse en buitenlandse gasten. Helaas kon onze Operationeel Directeur Marco de Groot wegens ziekte niet aanwezig zijn.

In de theaterzaal verwelkomde presentator Jan van der Meulen, ons pratende behang (zoals hij zichzelf omschrijft), alle gasten en in het bijzonder de kleindochter en -zoon van onze oprichter Pieter Möhringer.

Bedrijfsfilm
HR Manager Evelien Speelman en Algemeen Directeur Kurt Blancquaert beantwoorde vragen over ons jubilerende bedrijf en was duidelijk trots zij zijn op Möhringer Liften. Door middel van onze bedrijfsfilm, geproduceerd door Company Films, hebben we iedereen nogmaals kunnen laten zien waarom wij zo trots zijn op Möhringer. Wij willen onze relaties die een bijdrage hebben geleverd aan onze bedrijfsfilm, nog een keer bedanken voor het delen van hun ervaring met Möhringer.

Donatie KWF
Bij Möhringer is het maatschappelijke aspect erg belangrijk, daarom hebben we alle genodigden gevraagd om een bijdrage te doen voor het KWF. Op het event hebben we aan Willemijn van den Berg, van het KWF, een tussenstand doorgegeven van € 6000,00. Ons moederbedrijf Schindler Liften, kwam met het geweldige nieuws om dit bedrag te verdubbelen naar € 12.500,00. Ook binnen Möhringer hebben wij te kampen met deze verschrikkelijke ziekte en daarom zijn wij iedereen erg dankbaar voor zijn/haar bijdrage. Momenteel staat deze actie nog open en is er nog een mogelijkheid om een donatie te doen. Zie website: https://acties.kwf.nl/mohringerliftenevent100jaar

Hofleverancier
Iedereen heeft in de uitnodiging kunnen lezen dat er een verrassing op de planning stond, dat werd al snel bevestigd door de binnenkomst van de Tropical Brassband. De Burgemeester van Haarlem vertelde in zijn speech dat hij in het verleden al een aantal Haarlemse bedrijven heeft mogen verrijken met het Hofleverancier-predicaat. Na het doorknippen van het touwtje kwam het prachtige Hofleverancier-predicaat tevoorschijn, waaruit blijkt dat Mohringer Liften ‘'Bij Koninklijke Beschikking' benoemd is tot hofleverancier. Wij zijn ontzettend trots op deze ‘’kroon op ons werk’’.

Geschenk personeel
Het personeel heeft als geschenk aan de directie van Möhringer, een schilderij aangeboden. Op het schilderij wordt de kijker vanuit een glazen lift getrakteerd op een uitzicht op Haarlem. Het schilderij zal een mooie plek krijgen op ons het kantoor aan de Izaäk Enschedeweg in Haarlem.

Na de krachtige speech en het dankwoord van Evelien Speelman werd met een daverend applaus het officiële gedeelte beëindigd en onder het genot van een hapje en een drankje alle felicitaties in ontvangst genomen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en de leuke reacties.